Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-03@12:25:17 GMT

فرق بریتانیا و انگلیس چیست؟

تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۹۴۴۷۷۷

فرق بریتانیا و انگلیس چیست؟

رپورتاژ تبلیغی-کم نیستند کسانی که نمی‌دانند فرق بریتانیا و انگلیس چیست. آن‌ها بارها از رسانه‌های مختلف شنیده‌اند که برای اشاره به سرزمین انگلیس از عبارت «بریتانیا» استفاده شده است، ولی درست نمی‌دانند که آیا بریتانیا همان انگلیس است یا با هم تفاوت دارند؟ با هم در ادامه خواهیم دید که فرق بریتانیا با انگلستان چیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرق بریتانیا و انگلیس

به تصویر زیر نگاه کنید:

سرزمین‌های صورتی‌رنگ شامل چند جزیره‌ی کوچک و بزرگ هستند، اما خوب که دقت کنید می‌بینید که 2 جزیره بسیار بزرگ اند: جزیره‌ی سمت راست که بزرگ‌تر است بریتانیا نام دارد و جزیره‌ی سمت چپ ایرلند. این جزیره‌ی بریتانیا شامل سه کشور است: انگلیس، ولز و اسکاتلند. جزیره‌ی سمت چپ نیز شامل دو کشور است: ایرلند شمالی و ایرلند جنوبی.
فکر می‌کنم پاسخ پرسش فرق بریتانیا با انگلیس چیست را دادم. انگلیس یکی از کشورهایی‌ست که در جزیره‌ی بریتانیا قرار دارند. جز انگلیس، ولز و اسکاتلند نیز جزو این جزیره هستند. اما هنوز کامل به پرسش پاسخ نداده‌ام. یک مقوله‌ی دیگر وجود دارد که با نام «پادشاهی متحد بریتانیای کبیر» شناخته می‌شود. این پادشاهی متحد بریتانیای کبیر که به‌اختصار با نام UK شناخته می‌شود، علاوه بر سه کشورِ انگلیس، ولز و اسکاتلند یک کشور دیگر را شامل می‌شود: ایرلند شمالی. در واقع این 4 کشور را می‌توان به‌نوعی یک کشور دانست: یعنی پادشاهی متحد بریتانیای کبیر. عمده‌ی قانون‌گذاری‌ها برای این 4 کشور برابر هستند. جالب آن‌که استقلالِ ولز و اسکاتلند و ایرلند شمالی از انگلیس و در کل پادشاهی بریتانیای کبیر بسیار اندک است و صرفاً در سال‌های اخیر است که این کشورها توانسته‌اند مجلسی به‌ظاهر مجزا برای خود داشته باشند.
اوضاع این 4 کشور به‌گونه‌ای‌ست که حتی می‌توان گفت که برخی ایالت‌های آمریکا از کل کشور آمریکا استقلال بیشتری نسبت به مثلاً کشور اسکاتلند از کل بریتانیا دارند.
حاکم تمامی این 4 کشور، ملکه الیزابت دوم است؛ از همین رو او را با نام ملکه‌ی پادشاهی متحد بریتانیای کبیر می‌شناسند.
البته ولز و اسکاتلند و ایرلند شمالی تا چند قرن پیش کشورهایی مجزا بودند، اما در طی سلسله‌جنگ‌هایی که میان ارتش انگلیس و این کشورها در قرن هفدهم صورت گرفت، این 4 کشور در سال 1707 زیر سلطه‌ی پادشاهی متحد درآمدند.
پس می‌توان گفت که انگلیس یک کشور از جزیره‌ی بریتانیا و پادشاهی متحد بریتانیای کبیر است. بنابراین هر کس که ساکن انگلیس باشد لزوماً ساکن بریتانیاست، ولی هر کس که ساکن بریتانیا باشد لزوماً ساکن انگلیس نیست. همچنین هر انگلیسی بریتانیایی هم هست، اما لزوماً هر بریتانیایی انگلیسی نیست. به‌همان‌گونه که داخل هر کشور لهجه‌ها و گاه زبان‌های متفاوتی وجود دارند، زبان تمامی اهالی بریتانیا نیز یکی نیست. در کل سه زبان اصلی در آن منطقه زنده هستند: انگلیسی، ایرلندی و ولزی.

اعضای پادشاهی بریتانیای کبیر 1- انگلیس

انگلیس یکی از کشورهای بریتانیاست. این کشور از دیرباز یکی از مهم‌ترین کشورهای جهان بوده و نقشی مهم در صنعتی‌شدن جهان ایفا کرده‌است. پایتخت انگلیس شهر لندن است. لیورپول، منچستر، برایتون، نیوکاسل، بریستول، لیدز و بیرمنگام از جمله شهرهای مهم انگلیس هستند. انگلیس بر طبق آخرین سرشماری حدود 54 میلیون نفر جمعیت دارد. پرجمعیت‌ترین شهر این کشور لندن و پس از آن بیرمنگام است.

2- اسکاتلند

در شمال انگلیس و در جزیره‌ی بریتانیا یک کشور دیگر وجود دارد که با نام اسکاتلند شناخته می‌شود. پایتخت کشور اسکاتلند شهر ادینبورگ یا ادینبورو است. در اطراف این کشور، بیش از 700 جزیره وجود دارند که جزئی از خاک اسکاتلند محسوب می‌شوند. اسکاتلند وزیر خاص خود را دارد، اما در کل زیر سلطه‌ی بریتانیا است. یعنی بوریس جانسون که عمدتاً به‌عنوان نخست‌وزیر انگلیس شناخته می‌شود، در واقع نخست‌وزیر انگلیس، اسکاتلند، ولز و ایرلند شمالی است.
اسکاتلند حدود 5 میلیون جمعیت دارد. اکثر آن‌ها به زبان انگلیسی صحبت می‌کنند. در سال 2014 یک همه‌پرسی برای استقلال اسکاتلند از بریتانیا برگزار شد که 54 درصد به ماندن اسکاتلند در بریتانیا رأی دادند و به این ترتیب اسکاتلند از بریتانیا استقلال نیافت.

3- ولز

ولز در غرب کشور انگلیس و در کل در غرب جزیره‌ی بریتانیا قرار دارد. پایتخت این کشور کاردیف است. اغلب مردم ولز به زبان‌های انگلیسی و ولزی صحبت می‌کنند. این کشور حدود 3 میلیون نفر جمعیت دارد و از سال 2000 بدین‌سو مقداری استقلال نسبت به قبل از سال 2000 پیدا کرده‌است. سال 2000 برای این کشور یک مجمع ملی مجزا ایجاد شد.

4- ایرلند شمالی

ایرلند شمالی جزو جزیره‌ی بریتانیا نیست، اما زیر سلطه‌ی پادشاهی متحد بریتانیای کبیر قرار دارد. این کشور در شمال جزیره‌ی ایرلند واقع است. حدود 1 میلیون و 800 هزار نفر جمعیت دارد که عمدتاً به زبان‌های انگلیسی و ایرلندی صحبت می‌کنند. پایتخت کشور ایرلند شمالی شهر بلفاست است. گفتنی است که تا اوایل قرن بیستم کل جزیره‌ی ایرلند زیر سلطه‌ی بریتانیا بود، اما در آن زمان ایرلند جنوبی طغیان کردند و توانستند استقلال‌شان را پس گیرند. در کشور ایرلند شمالی نیز دو حزب ملی‌گراها و سلطنت‌طلب‌ها فعال هستند. ملی‌گراها به‌دنبال استقلال ایرلند شمالی از پادشاهی متحد هستند و سلطنت‌طلب‌ها خواهان آن اند که این کشور همچنان زیر سلطه‌ی ملکه‌ی الیزابت باشد.

سخن پایانی

با هم دیدیم که فرق بریتانیا و انگلیس چیست و سپس مروری بر کشورهایی که زیر سلطه‌ی پادشاهی متحد بریتانیای کبیر قرار دارند داشتیم. در حال حاضر، انگلیس، ولز، اسکاتلند و ایرلند شمالی پادشاهی متحد بریتانیای کبیر را تشکیل می‌دهند.

هم‌چنین اگر شما کسب‌وکاری دارید که مرتبط با خدمات تور و گردشگری و یا خدمات ویزا و روادید می‌باشد و یا بدنبال سفر و استفاده از تورهای خارجی هستید، می‌توانید از سامانه ثبت آگهی رایگان «راگهی» استفاده کنید، تا در سریع‌ترین زمان ممکن به هدف خود برسید. استفاده از خدمات راگهی رایگان می‌باشد و شما فقط برای خدمات ویژه آن هزینه می‌پردازید.

منبع: ساعت24

کلیدواژه: جزیره ی بریتانیا ولز و اسکاتلند ایرلند شمالی شناخته می شود انگلیس چیست زیر سلطه ی یک کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۴۴۷۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ۸ شخص و ۵ نهاد انگلیسی حامی رژیم صهیونیستی

در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، طبق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکار‌های تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهاد‌ها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح‌های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

نهادها:

• پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس

• ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ

• شرکت البیت سیستم بریتانیا

• شرکت مگیت پارکر بریتانیا

• شرکت رافائل بریتانیا

اشخاص:

• گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس

• جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا

• شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیرو‌های مسلح

• پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیرو‌های مسلح

• آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا

• ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

• سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس

• پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهاد‌های مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می‌رود، اعلام می‌نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می‌باشد.

تمامی نهاد‌های جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می‌داند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • بازداشت ۴۵ نفر به دلیل اعتراض به قانون ضد مهاجرتی سوناک
  • انگلیس پناهجویان را برای اخراج به رواندا دستگیر می‌کند
  • تحریم ۸ شخص و ۵ نهاد انگلیسی حامی رژیم صهیونیستی
  • ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی را تحریم کرد
  • تحریم‌های ایران علیه ۵ نهاد و ۸ عضو رژیم انگلیس
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی را تحریم کرد
  • تعدادی از نهادها و اشخاص بریتانیایی تحریم شدند
  • تشدید مناقشات بین ایرلند و انگلیس بر سر مسئله مهاجران